Direktlänk till inlägg 26 september 2008

Krispaket

Av Stefan Andersson - 26 september 2008 20:25


svt.se 26 sept.


Finansminister Anders Borg säger i dag att det är av yttersta vikt även för Sverige att det amerikanska krispaketet blir av.

Hur allvarligt skulle det vara om man inte får igenom det här paketet i USA?

-Det är väldigt viktigt att de får igenom paketet. Det handlar dels om de stora beloppen men också om att vi måste få en stabilitet i människors förväntningar och en tillit för det finansiella systemet.


De ekonomiska experter jag litar på säger att det är av yttersta vikt att krispaketet inte blir av. Att det är ett desperat försök att rädda ett system som inte går att rädda.
Allt tyder på att en rejäl bankkrasch är att vänta, inte bara i USA.
Låter skrämmande, men det kanske kan öppna för något nytt.
Monstret har gått in i väggen! Nu är det dags att planera för uppbyggandet av ett annorlunda, mänskligt samhälle.

En ekonomi som om människor betydde något!
Ett samhälle där människorna inte är till för ekonomin utan ekonomin är till för människorna.Experter som inte håller med Anders Borg:


Från Palanthiren, först ett citat:

William Greider varnar: "Om Wall Street kommer undan med det här kommer det att ta platsen som ett historiskt bedrägeri mot det amerikanska folket -- sötebrödsdagar för skurkarna, bestående men för offren".


Palanthiren själv kommenterar:

Vad är det som skall hända som Henry Paulson och de andra bankirmånglarna påstår sig vilja undvika?

Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.
Vad är det som är så farligt för det allmännas vidkommande?
Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.
Vad är det som skiljer emellan om detta lagda förslag genomförs eller inte?
Svar: Ingenting som inte inträffar oavsett om åtgärden genomförs eller inte.


David Korten från ett tidigare inlägg nedan:

"Use the trillion dollars to help the people who are creating real wealth and let the fat cat speculators take their lumps. Only a thoroughgoing redesign of Wall Street offers prospect of a real solution. Anything else is only a costly temporary band-aid."


Michael Hudson på videon nedan är av samma uppfattning.
Han gav den här kommentaren den 17 sep.-08 på Democracy Now:

AMY GOODMAN: Michael Hudson, we’re talking government bailout, which means taxpayers stuck with the bill. Do you think this is the right move?

MICHAEL HUDSON: No, it’s the worst possible move, and it puts the class war back in business with a vengeance. Wall Street has been preparing for this for years, because every financial analyst knows that the debts can’t be paid. And the question that Wall Street has, if you’re going to take a gamble on bad debts that can’t be paid, how are you going to come out a winner? And there’s only one way of coming out a winner, and that’s to make the government bail you out. This has been known for years, because it’s inherent almost in the mathematics of compound interest. Every banker I know knew that the loans they were making were going to go bad. They were trying to sell them to somebody else, ultimately expecting them to end up with some sovereign wealth fund.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se