Direktlänk till inlägg 30 september 2008

mer om krispaket

Av Stefan Andersson - 30 september 2008 08:33Dagen innan krispaketet röstades ner i USA gav Ellen Brown sin syn på saken. Hon påpekar t.ex att de 700 miljarder dollar som skulle användas skulle komma att lånas ut av de privata bankerna och skattebetalarna skulle få betala ränta på dessa för att rädda bankerna!


"Today in most countries, money is created privately by banks when they make loans; but the banks create only the principal, not the interest necessary to pay the loans back. The interest must be borrowed into existence, continually increasing the money supply, in a Ponzi scheme that has reached its mathematical limits.

The latest desperate proposal for propping up this collapsing system is to deliver $700 billion of taxpayer money to ex-Goldman Sachs CEO Henry Paulson to buy unmarketable derivative paper from the banks, shifting the loss on this dodgy paper from the banks to the taxpayers.


Seven hundred billion is just the opening figure; losses on the imploding derivatives pyramid could wind up being in the trillions. And where will this money come from? It will no doubt be borrowed into existence from the banking system. We the people will be in the anomalous position of paying interest on a debt to the banks to bail out the banks! At the very least, doesn’t it seem that the banks should be paying interest on the $700 billion to us?


Rather than propping up an unsustainable system with taxpayer money, it may be time to let the private money-making scheme collapse and replace it with something better...."

Hela artikeln - www.webofbdebt.com

Ellen Browns bok Web Of Debt kommer ut på svenska om tre veckor, kan beställas HÄR.

Ur det engelska förordet:

"By exposing the present unsustainable situation, it is a first step toward loosening the malign grip on the world held by a very small but powerful financial faction. The book can serve to spark an open dialogue concerning the most important topic of our monetary system, one that is practically off limits today in conventional economic circles due to intimidation and fear of the consequences an honest discourse might bring. Brown is not afraid of stepping on the black patent leather wingtips of the money power and their academic economist servants. Her book is a raised clenched fist of defiance and truth smashing through their finely spun web of disinformation, distortion, deceit, and boldfaced lies concerning money, banking, and economics."Fler kommentarer om krisen.


Dennis Kucinich:

"Är det här USA's kongress eller är det styrelserummet hos Goldman Sachs?"
.........

"Är det inte dags för en grundläggande förändring av vårt skuld-baserade monetära system, så vi kan bli fria från Federal Reserve's och bankernas manipulerande?"Richard Cook:

"FINALLY, someone said "No” to the criminal gang that runs the U.S economy when the House voted down the Bush-Paulson $700 billion Wall Street bailout plan by a vote of 228-205.

....
...behind all the exoticism is the debt-based monetary system run by the banks who own the Federal Reserve, because it is these banks that provided the leverage for it all to happen. It’s the banks that leveraged the bubbles—the merger-acquisition bubble, the dot.com bubble, the housing bubble, the commercial real estate bubble, the equity bubble, the hedge fund bubble, the derivative bubble, the commodity bubble, and on it goes."


Björn Elmbrant, Dagens Arena:

"Wall Street skickar notan till Main Street"

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se