Direktlänk till inlägg 14 november 2008

Dags att skrota EU

Av Stefan Andersson - 14 november 2008 19:23


Det är dags att skrota det gamla oanständiga odemokratiska elitstyrda missfostret EU. Vi förtjänar ett bättre europasamarbete.
Några röster inför omröstningen i riksdagen.

Hans Nilsson, www.stockholmsfria.nu

"....Med den nya grundlagen, Lissabonfördraget, kommer EU:s lagar att gälla i stället för svensk lag inom alla områden som EU vill. EU blir ett Europas förenta stater där Sverige är en obetydlig nordlig provins.

Vi anser att Europas medborgare är värda ett bättre fördrag. Vi vill begränsa EU:s arbete till att gälla bara ett fåtal gränsöverskridande frågor som miljö och att skapa en väl fungerande inre marknad....."


Åke Lövström, www.stockholmsfria.nu

"Ser ingen i riksdagen vad som händer den 20 november i Stockholm? Om riksdagen inte gör något ser vårt lands historia ut så här:

Arboga möte år 1435 bildade Sverige, en nation var född.

Freden i Brömsebro 1658 tryggade Sveriges framtid för alltid, trodde våra förfäder.

En omröstning i riksdagen 2008 utplånade Sverige. Landet försvann som stat och blev en liten region i EU, riksdagen upplöstes och invånarna fick leva i en maktfullkomlig storstat.

EU blir en en federal stat som beter sig som ett land. Våra barn klagar på skatterna och när de inte får gehör far de till Bryssel och tar till knytnävarna mot ett massivt i Brysselbyggt komplex gjort av glas och betong som innehåller oräkneliga massor av lagstiftande EU-människor.

Varför skriver inte tidningarna att Sveriges nation försvinner? Varför informerar inte tv? All press, radio och tv är mer intresserade av vad som händer i USA-valet än det som är Sveriges viktigaste händelse sedan nationen bildades för så många hundra år sedan. Ledarsidorna innehåller ingenting om att Lissabonfördraget tar bort nationen som begrepp av betydelse.

Säg ifrån, svenska medborgare! Ryt till!"


Olle Ljungbeck, 14 nov etc.se

"...I dag finns det ett otal exempel på sådana för medborgarna viktiga beslut som tas i riksdagen utan att medborgarna informerats eller fått ta ställning till dem i val. Några exempel: Nytt pensionssystem, alkoholpolitiken, Amsterdam- Maastricht- Schengen- och Niceavtalen, allians- och neutralitetspolitiken, EMU, försvaret, stridande insatsstyrkor på utlandsuppdrag, och det kanske mest flagranta övergreppet mot grundlagen och demokratin - Lissabonfördraget.
...
Det vi nu ser är ett systemskifte från ett ganska väl utvecklat demokratiskt system till renodlat elitstyre. Detta systemskifte har blivit än mer tydligt sedan vi anslöts till EU.
Det är endast bortförklaringar när politikerna påstår att samhället blivit så komplicerat att det inte kan förstås av medborgarna. I stället visar det "elitens" förakt för folkviljan och demokratin. Resultatet av detta är en av de främsta orsakerna till att människorna flyr politiken (ex EU-valen) och till slut vägrar att rösta.
Man kan säga, att grundlagen är ett samhällskontrakt mellan medborgare och riksdag och regering. Så länge de sistnämnda följer grundlagen är medborgarna lojala. Bryter däremot regering och riksdag detta samhällskontrakt (och det är vad som nu skett) har de förlorat sin legitimitet och medborgarna kommer förr eller senare att revoltera..."

Björn von der Esch, Hans Nilsson, Walter Christoffersson, Junilistan

14 nov etc.se

"Öppet brev till Sveriges riksdagsledamöter
Den 20 november står Sveriges framtid på spel i Riksdagen. Lissabonfördraget, d v s EU:s nya grundlag, kommer upp till omröstning. Fördraget innebär i korthet att:

• EU:s lagar alltid gäller före Sveriges lag
• regler på den svenska arbetsmarknaden sätts ur spel
• den svenska alliansfriheten överges och ett gemensamt militärt försvar skapas
• Sverige, med ca två procent av rösterna, förlorar veto och lätt kan köras över vid viktiga beslut
• EU får president, utrikesminister och ambassader runt om i världen
• EU talar med en röst samtidigt som 27 nationers röster tystnar
• Sverige accepterar den gemensamma valutan Euro i strid mot folkomröstningens resultat
• makten över Sverige säljs ut till brysselbyråkraterna

Därför frågar vi dig nu:
tror du verkligen att väljarna röstat in dig i Riksdagen för att du ska ge bort makten över Sverige?"

Hanna Löfqvist, svt.se

"Om Lissabonfördraget är svaret, då måste rimligtvis följande frågor ha ställts:

Hur kan vi begränsa fackens styrka?
Hur upprätthåller vi konkurrens über alles ?
Hur befäster vi marknadsliberalismen?
Hur blir vi en militär stormakt?"




wiseupjournal.com

..."Most people have a fundamentally positive attitude to European integration. But at the same time, they have an ever increasing feeling that something is going wrong, that an untransparent, complex, intricate, mammoth institution has evolved, divorced from the factual problems and national traditions, grabbing ever greater competencies and areas of power; that the democratic control mechanisms are failing: in brief, that it cannot go on like this.”

- Former German President Dr Roman Herzog and former president of the German Constitutional Court, article on the EU Constitution, Welt Am Sonntag , 14 January 2007




V vill låta Lissabon vila
Falskhetens ansikte inom Socialdemokratin



 
 
Ingen bild

Linda

13 december 2008 18:31

Hej,
läser din blogg nu,mkt intressant du skriver omhar sett "agendan" tidigare.
Hur som det jag ville säga var, vad trist att du får så få kommentarer, för du fyller ju helt klart ett syfte!
Ska fortsätta läsa nu och visst känner lite "depp" med tanke på en del lagförslag som säkerligen härstammar ifrån bankireliten.
Nu stänger vi internet det är ju det de går ut på. För i längden skulle ett fortsatt fritt interner rubba maktbalansen.
Och idag kan man säga att baknerna styr världen till gemene man, det kunde man INTE innan den senaste finanskrisen,
inte undra på att det är bråttom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards