Direktlänk till inlägg 23 november 2008

Krisen i Sverige

Av Stefan Andersson - 23 november 2008 20:08


Birger Schlaug i Stockholms Fria Tidning:


"Jag såg en intervju med en kvinna som fått ledigt från jobbet fram till jul, med full lön, på grund av att företaget fått färre order. Kvinnan klagade på att hon inte hade något att göra. För utan jobbet kunde hon inte sysselsätta sig.

Där har vi krisen! Ett samhälle där medborgarna inte kan fylla sin tid om de inte har ett lönearbete att gå till är ett samhälle i kris. Ett samhälle där målet är att ”skapa sysselsättning” till vuxna människor, som om de vore småbarn som måste sysselsättas, är ett sjukt samhälle därför att det reducerat medborgare till en identitet som lönearbetare."

Precis!
här ett tänkvärt citat ur Ellen Browns bok Bankerna och skuldnätet:

"Moderna skolböcker beskriver i allmänhet medeltiden som en tid av fattigdom, underutveckling och ekonomiskt slaveri, från vilken folket blev befriat först i och med den industriella revolutionen; men tillförlitliga tidiga historiker målar upp en helt annan bild. Thorold Rogers, en historiker på 1800-talet på Oxford, skrev att under medeltiden "kunde en arbetare skaffa alla nödvändigheter till sin familj för ett år genom att arbeta 14 veckor."...
" Resten av tiden arbetade några av männen för egen räkning; några studerade, några fiskade. Några hjälpte till att bygga katedraler....."

Det är illa ställt, vi är dresserade och hjärntvättade att tro att vi inte har rätt att finnas om vi inte går till en tvångsinrättning 8 timmar varje vardag.

Ett annat tecken på den misär vi befinner oss i är den torftiga nivån på debatten i media om finanskrisen. Igår i Ekots lördagsintervju sa Urban Bäckström (ursäkta det grova uttrycket) att det finns två system, antingen socialistisk planekonomi eller kapitalism. Det är patetiskt, om man inte vill ha det som under Stalin så är enda alternativet den vansinniga livs- och människofientliga cirkus vi lider under nu!

Ett avsnitt till från "Bankerna och skuldnätet"

"det amerikanska banksystemet, som en gång i tiden erbjöd produktiva lån till jordbruket och industrin, har idag blivit en gigantisk vadslagningsmaskin.
I december 2007 stod uppskattningsvis 681 biljoner dollar(1 biljon= 1000 miljarder) på spel i komplexa högrisksatsningar kallade derivat - tio gånger mer än den årliga produktionen av hela världsekonomin. De här satsningarna betalas av stora amerikanska banker och görs i huvudsak med lånade pengar skapade på en datorskärm.
Derivat kan och har använts till att manipulera marknader, plundra affärsrörelser och förstöra konkurrenters ekonomi."


Det var också ungefär så långt man kom i kritiken av det rådande systemet i söndagens 3 timmar långa P1-granskarsändning om krisen.
Ett par intressanta saker nämndes men togs inte upp närmare utan man hastade snabbt vidare. Det första var en svensktalande kvinna från Island som sa att folk demonstrerar regelbundet på gatorna mot IMF och regeringen.
Det andra var filmaren Roy Andersson som fick säga ett par meningar som hastigast, han påpekade att krisen är inbyggd i systemet som är ett ohållbart pyramidspel. Tänk om man hade haft någon kunnig kritiker som hade fått utveckla det!

Det är ett ynkligt krypande för de styrande ekonomistiska extremisterna som journalisterna i det som ska föreställa seriösa medier uppvisar.



För fräscha ideér om en ny sund ekonomi klicka på knappen


 
 
Michael

Michael

24 november 2008 22:23

Kanonblogg igen! Du blir bara bättre och bättre!

http://blogg.aftonbladet.se/11316

 
Ingen bild

Stan

25 november 2008 08:30

Tack!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards