Direktlänk till inlägg 25 november 2008

manifestationer för frihet

Av Stefan Andersson - 25 november 2008 18:40


Att döma av de personer Barack Obama tillsätter på betydelsefulla poster så kommer det inte att bli nån större förändring i USA. Men det finns också tecken på ett verkligt folkligt uppvaknande! Folk verkar ha fått upp ögonen och inser att roten till det onda finns i bank- och finansvärlden och att Federal Reserve inte verkar i medborgarnas intresse.

Det hölls tydligen manifestationer och tal den 22 november (se videon nedan) på flera håll där man krävde att makten över ekonomin och penningpolitiken skulle återföras till folket.
När nu en rektor på en Handelshögskola igår gick ut och sa att staten borde ta över Volvo och Saab och att det inte finns något empiriskt bevis för att det skulle vara någon nackdel att staten äger, det är bara ideologisk propaganda, så kanske förtrollningen kan vara bruten här också och fler kanske vågar sätta sig upp mot översteprästernas dekret att ALLT ska privatiseras.
Detta borde i allra högsta grad gälla en sån sak som skötseln av betalningsmedlen.
Från ett inlägg på Schysstekonomi:

"Betalningssystemet är en infrastruktur som borde ligga under demokratiskt ansvar.
Att det skall gå att flytta personer och gods på vägarna är ett ansvar som samhället har tagit på sig. Detta gäller däremot inte när det handlar om att flytta pengar. Det är en uppgift där ansvaret lämnats till privata intressen. Detta är orimligt. Det borde vara självklart att samhället ansvarade för att det finns ett betalningssystem som är öppet för alla.

När man köper en vara så kan leverantören räkna med att det finns ett väl fungerande transportsystem för godset. Det finns vägar, järnvägar och flygplatser som tillsammans bildar en infrastruktur i samhället. Denna är tillgänglig för alla och fungerar under samhällets demokratiska ansvar.
När man skall betala varorna, så finns det däremot inget motsvarande offentligt ansvar för att man kan flytta pengarna. Då är det privata aktörer – banker – som tillhandhåller detta. De bestämmer villkoren, och priserna, när man använder systemen. En grundläggande funktion, som är absolut nödvändig för att samhället skall fungera, ligger alltså utanför det gemensamma demokratiska ansvaret. Detta ger en enorm makt och en säker inkomstkälla till några få aktörer."


Richard Werner om centralbanker:

"Centralbankernas oberoende tillåter en liten grupp människor att bestämma hur stor den ekonomiska tillväxten ska bli, om det ska råda hög- eller lågkonjunktur, om priset på tillgångar ska stiga eller falla, om valutan ska förstärkas eller försvagas, om pengarna kommer att användas produktivt eller spekulativt, vilka som ska få nya pengar och därmed utnyttja begränsade resurser och om arbetslösheten ska öka eller minska, om företag ska gå i konkurs eller det ska bli en etableringsvåg."

Längre utdrag HÄR


Mannen på videon, som heter Kevin Zeese, säger:

"The Fed is not a government agency. It’s a disguise…The Fed is not of, by and for the people. It is of, by and for the banksters…End the Fed!"

Det finns 3 videoklipp till från liknande manifestationer HÄR

endthefed.us - endthefed.blogspot.com 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se