Direktlänk till inlägg 12 december 2008

frusna tankemönster

Av Stefan Andersson - 12 december 2008 20:20


Kreditsystemet har frusit, så brukar man beskriva läget.
Men det tragi-komiska är att det hade varit ganska lätt att åtgärda det hela på ett grundligt och gediget sätt.
Om man bara kan tina upp den kreativitet och tankeförmåga som har frusit fast så vi kan ta vårt förnuft tillfånga och göra något i stil med det Brian Leslie föreslår så skulle vi kunna skratta åt det absurda system vi lät oss luras in i.


"Nearly all our present money is created by banks, by making interest-bearing loans. Politicians and economists are reluctant to admit the possibility of the government itself creating money, instead of borrowing it and paying interest on it. This, despite the fact that the government does, even now, still create some of it: the notes and coins....

The government should, itself, create and spend the money, not to prop up the banks, but on socially valuable things, such as building new schools, hospitals and public transport systems (and fixing the ones we have)....

...

So, in summery, the things that need to happen are:

1. The Government needs to remove the ability of the banks to create money.

2. There needs to be an independent, publicly accountable body set up to oversee the creation and possible removal of money from the system to ensure that there is enough but not too much money in circulation.

3. A mechanism is needed to oversee the transition from the current system."

Från moneymyths.org



Det verkar vara ganska uppenbart vad som behöver göras, Ellen Brown
är inne på samma linje, Sustainable Government: Banking for a "New" New Deal.


"The conventional wisdom is that we must continue down the path we are on, because the alternative means frightening, radical change. Financing a new New Deal without putting the country further into insolvency, however, would not be a radical departure from tradition but would represent a return to our roots, to the uniquely American monetary policy advocated by our venerable forebears Benjamin Franklin, Thomas Jefferson and Abraham Lincoln."



e24.se: Nya regler öppnar för statligt stöd

etc.se: Vad stöder en borgare?




 
 
Michael

Michael

13 december 2008 11:36

Visst är det löjligt enkelt! Man kan verkligen förstå att den ekonomiska "vetenskapen" använder en massa hokus pockus ord för att dölja det simpla.
Kollade på hans video.

Det här är sånt som behöver få mer spridning.Jag brukar plocka länkar från t.ex jinge.se och stoppa in i mina texter (för slö för att hitta alla länkar/hinner inte). Brukar markera texten för länkarna och högerklicka samt välja "visa källkoden för markeringen" samt kopiera och slänga in den som källkod i mina texter (han brukar ha en dj.... massa länkar. Vet inte om det funkar med IE. Men det funkar med firefox. Om du inte vill installera firefox kan du ladda ner en portable variant här:
http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
Väldigt praktisk att lägga på en USB-sticka om man är på jobbet och inte vill lämna några "fotspår" efter sig. Dessutom kan man ha med sig alla sina bokmärken etc.

Har du några tips hur man kan promota sina sidor? För det här behöver som sagt komma ut.

http://blogg.aftonbladet.se/11316

 
Ingen bild

Stan

14 december 2008 15:04

Nej jag har väl inga speciella ideér annat än att fortsätta som vanligt, det är så stort så det är svårt att ta det till sig så det tar väl lite tid. Men det finns knappast någon viktigare fråga. När man väl fattat vad det rör sig om borde det vara svårt att inte försöka tala om det för alla som vill höra på. Tyckte mig märka en lite förändring senaste dagarna, dels den där affärstidningen som tog upp Ron Paul´s ideér (är den artikeln inte något för dej att bena ut och rätta) och Hamilton som sa i en intervju att banker lånar ut 18 ggr mer än dom har, dessutom tog han ordet statligt ägande i sin mun, något verkar hända.

 
Michael

Michael

14 december 2008 17:51

Det känns ju i och för sig som om det blir alltfler som tar åt sig budskapet och ser igenom dimman.
Ska kolla Ron Paul. Lite misstänksam mot honom då han är för guldstandard och mot all form av stat. Att ha guldstandard gynnar bara de som alltid manipulerat den marknaden och dessa styr också staten idag (särskilt USA). Staten är i sig varken god eller ond såsom en naturlag (vilket Paul verkar hävda), utan blir vad vi gör den till - att överge den till guldmanipulatörerna är däremot inget val. Staten finns varken vi vill eller inte och har funktioner att fylla - det är upp till oss att se till de fyller dessa funktioner - genom att förakta och vägra att ha med staten att göra släpper vi bara in parasiterna till att styra igen.

Jag kan förresten inte sluta förundras av hur lite Johan Ehrenberg fattat. Han menar väl, men har verkar aldrig fatta grundproblematiken.

http://blogg.aftonbladet.se/11316

 
Ingen bild

Stan

15 december 2008 04:57

Ja jag förvånas också över att Ron Paul m.fl håller fast vid guldgrejen. Menar mest... journalisten som skrev den där artikeln, har han full insikt i saken, i så fall, på vems sida står han. Han försökte få det till att det fanns nuvarande system eller guldfoten att välja bland och att det var bättre med hårt arbete än nån speciell metall! Hade han skickats ut för att sprida dimridåer?

 
Michael

Michael

15 december 2008 08:34

Jag vet inte om han lägger ut dimmor eller kanske själv är nyvaken och lägger ser suddigt.

Jag är nog inne för mycket på att se problemen med att andra inte har fattat istället för att såsom du (och Osterman) mera koncentrera mig på en lösning och fokusera på målet. Men jag antar att båda synsätten behövs: en för att väcka och en till att leda till något bättre. Jag försöker i alla fall bli mer konstruktiv.

Du gör ett bra jobb på den här bloggen!

http://blogg.aftonbladet.se/11316

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards