Alla inlägg under december 2008

Av Stefan Andersson - 12 december 2008 20:20


Kreditsystemet har frusit, så brukar man beskriva läget.
Men det tragi-komiska är att det hade varit ganska lätt att åtgärda det hela på ett grundligt och gediget sätt.
Om man bara kan tina upp den kreativitet och tankeförmåga som har frusit fast så vi kan ta vårt förnuft tillfånga och göra något i stil med det Brian Leslie föreslår så skulle vi kunna skratta åt det absurda system vi lät oss luras in i.


"Nearly all our present money is created by banks, by making interest-bearing loans. Politicians and economists are reluctant to admit the possibility of the government itself creating money, instead of borrowing it and paying interest on it. This, despite the fact that the government does, even now, still create some of it: the notes and coins....

The government should, itself, create and spend the money, not to prop up the banks, but on socially valuable things, such as building new schools, hospitals and public transport systems (and fixing the ones we have)....

...

So, in summery, the things that need to happen are:

1. The Government needs to remove the ability of the banks to create money.

2. There needs to be an independent, publicly accountable body set up to oversee the creation and possible removal of money from the system to ensure that there is enough but not too much money in circulation.

3. A mechanism is needed to oversee the transition from the current system."

Från moneymyths.org



Det verkar vara ganska uppenbart vad som behöver göras, Ellen Brown
är inne på samma linje, Sustainable Government: Banking for a "New" New Deal.


"The conventional wisdom is that we must continue down the path we are on, because the alternative means frightening, radical change. Financing a new New Deal without putting the country further into insolvency, however, would not be a radical departure from tradition but would represent a return to our roots, to the uniquely American monetary policy advocated by our venerable forebears Benjamin Franklin, Thomas Jefferson and Abraham Lincoln."



e24.se: Nya regler öppnar för statligt stöd

etc.se: Vad stöder en borgare?




Av Stefan Andersson - 11 december 2008 17:56





JA till ett nytt Europasamarbete! Ett nytt alleuropeiskt parti, motståndare till Lissabonfördraget tänker ställa upp i EU-valet nästa år. Då får vi en chans i alla fall att rösta. Libertas är för ett modernare, anständigare mer demokratiskt Europasamarbete. Det är verkligen på tiden att vi gör samarbetet mellan Europas länder till vårt projekt, det kan inte vara något elitistiskt skräckvälde, herregud vi lever på 2000-talet!
Man söker någon som kan representera Sverige, det måste väl finnas gott om kandidater till en sån post.


www.libertas.eu



Av Stefan Andersson - 11 december 2008 09:03





På en video, ca 13 min, talar Bernard Lietaer om hur stor betydelse sättet vi ordnar pengasystemet har för vilka sidor av människans beteende som uppmuntras och premieras. Att det överhuvudtaget går att ändra på, att det inte är någon naturlag att ha det system vi har nu, är något vi behöver påminnas om.



Videon finns på themoneyfix.org klicka på interviews, det finns många fler intervjuer och annan bra information på sidan.




Av Stefan Andersson - 10 december 2008 19:21


Tips om två användbara småprogram.

Ett tips från WindowsNytt, jag har inte testat.
Så surfar du helt anonymt via Internet Explorer!
UltraSurf 9.5 [engelska, 385 kB, gratis]
Detta lilla smidiga gratisprogram har funnits länge och det imponerar i all sin enkelhet.
När du startar UltraSurf öppnas ett litet fönster och sedan startar Internet Explorer i säkert läge.
Nu kan du surfa utan att ditt riktiga IP-nummer hamnar i några loggar.
UltraSurfs proxyservrar är väldigt snabba och programmet är ytterst enkelt att använda.
ultrareach.com


En utmärkt webradio - Screamer Radio - väldigt behändig. Det finns massor av kanaler att välja bland, och vill man spela in trycker man bara på "insp." så sparar den automatiskt i mp3-format!



Av Stefan Andersson - 10 december 2008 09:34


En fri, oberoende nyhetssänding från Sverige!
Det är Amy Goodman som gjort sin Democracy Now-sändning den 9 dec här, eftersom hon är här för att ta emot sitt Right Livelihoodpris.

Bl.a intervjuas Brian Palmer en amerikansk professor numera bosatt i Sverige:

"det ligger en oerhörd ironi i att i samma ögonblick som amerikanarna allt mer inser de oetiska följderna av ha privata sjukförsäkrings- och sjukvårdsföretag, så ges dessa företag större möjligheter att etablera sig i Sverige..."

I somras, under Almedalsveckan, hade alliansen släpat hit Karl Rove, en av de mest ökända hökarna bland mörkermännen runt Bush! Är han Schlingmans idol?

AMY GOODMAN: Is this unusual for Karl Rove to do this kind of international consulting?
BRIAN PALMER: According to his website, it’s his only foreign consulting, for the Moderate Party of Sweden.


Intervjun utskriven, på engelska.


Sverige ligger tvåa på listan över antalet exporterade vapen per invånare.
Intervju med Annika Spalde och Cattis Laska från organisationerna ofog och avrusta.
Saab är nu Sverigs största vapentillverkare, gör vapen som används i Irak.


Video med hela sändningen (ca 1 tim)



Av Stefan Andersson - 9 december 2008 22:16


Från Ekonomisk Demokrati:

"Rovlångivning eller som det heter på engelska: "predatory lending" - verkar vara den verkliga orsaken till finanskrisen som breder ut sig som bäst. Varför går vi med på detta ?

Svaret är att vi ju nog inte alls gått med på det här - eftersom ingen ens frågat oss om det passar oss att låta en liten självutvald klick trolla fram pengar (kredit) och kräva alla på återbetalning med ränta.
..
Det mest förfärande är att nu då diverse nationer hamnat i trångmål till följd av denna rovlångivning både från privatabanker, Världsbanken och IMF - så vad gör man om inte lånar mer av samma institutioner.

I USA lånar statsmakten som bäst nu av bankerna mot ränta - för att sedan ge pengarna till dessa samma banker. Och vad gör bankerna med pengarna ? Jo, sitter på dem, delar ut dem till sin högsta ledning som bonus - samt köper upp mindre banker. Och lånet lägger man till statsskulden - som på några månader vuxit med biljoner."


Mer om Predatory lending



Två nya högintressanta sidor för ett civiliserat, demokratiskt, fritt, anständigt samhälle: sundapengar.bloggagratis.se - 10miljonersfrågan.se




Av Stefan Andersson - 8 december 2008 21:14


Kan verkligen rekommendera boken "Bankerna och skuldnätet" av Ellen Brown (kan beställas HÄR). Mina högt ställda förväntningar på den har överträffats, det är fullständigt häpnadsväckande hur styrd och censurerad den officiella bilden av de politiska skeendena är, både nu och historiskt.
Några sidor ur ett avsnitt om Mexico finns HÄR, man brukar presentera det som att USA har problem med illegal invandring därifrån.
Men vid en granskning av bakgrunden visar det sig som vanligt att det är den ekonomiska terrorismen som härrör från organisationer som IMF och de bank- och finansintressen som står bakom dessa, som gjort levnadsförhållandena i hemlandet olidliga.

Något att tänka på i samband med den infekterade debatten om invandringen här också.


I samband med detta passar det bra att lyssna till John Perkins, som själv för ett par decennier sen deltog i den ekonomiska krigföringen och som efter 9/11 2001, valt att gå ut och avslöja hur det går till.
På videon, ca 30 min, talar han om Sydamerika, detta är del 2. del 1 handlar om Saudiarabien och Irak och på del 3 är det frågor och svar.


Se också Skyll inte på politikerna från Tankar om Pengar.



Ytterligare en insatt och kunnig källa om detta finns på Wizards of Money,

kapitel 5 heter Monetary Terrorism.


Av Stefan Andersson - 7 december 2008 21:13


Ytterligare två viktiga inlägg från Under ytan måste jag peka på.
Ett om den lömska process som tycks pågå att smyga in Sverige i Nato.

Det är så det går till nu för tiden, ett mer eller mindre öppet förakt för folkviljan, demokratin. Snarast ett hånflin, "ha, finns det någon kvar som tror att svenska folket har något att säga till om när det gäller styrandet av Sverige", tycks man säga.
Vem är det som tar oss in i NATO?

________________________________

Stoppa smyganslutningen till Nato!

Skapa en medborgarkommission
för att spåra och belysa "de små stegens tyranni"
natosmyg.se

________________________________


Det andra handlar om ökningen av antalet svenska företag som registreras i skatteparadis, bl.a Attendo Care som driver äldrevård i flera kommuner.

Tydligen har radioprogrammet Kaliber handlat om detta.







Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards