Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

cleanergy

Av Stefan Andersson - 14 februari 2009 15:20


Inte ens när det gäller framtidens elproduktion förmår den gamla trötta och tröttsamma alliansregeringen komma med något fräscht.
Kärnkraft hör väl ungefär lika mycket framtiden till som alliansens ekonomiska politik!

Bilden är från cleanergyindustries.com, som driver ett projekt för miljövänlig produktion av el, bränsle mm. Ser väldigt intressant ut, bl.a menar man att el som räcker åt hela världen kan produceras på en relativt liten yta i Saharaöknen med solceller. Nog är det väl sådant vi ska satsa på.



Det finns ju massor av projekt för miljövänlig elproduktion, sol är kanske inte det mest lämpliga för vårt land, men det borde väl t.ex vågkraft kunna vara.
Det var inte många år sen passivhus (Sveriges modernaste skola) var ett okänt fenomen, alltså de nya hus som är så välisolerade (och där den inkommande ventilationsluften värms upp av den utgående) att ingen värmekälla förutom lamporna och andra elektriska apparater behövs!
Hade någon för 15- 20 år sedan kommit och sagt att det i framtiden skulle bli möjligt att bygga sådana hus hade det avfärdats som orealistiskt. Men det är realistiskt att producera radioaktivt avfall som är dödligt giftigt i... hur många år är det? 500? 5000? 50 000? 500 000?



På senare år har ca 30 företag fått tillstånd att leta efter uran i Sverige, detta har orsakat oro och protester men man ignorerar befolkningarna i de berörda kommunerna och fortsätter. Är det så att EU nu bestämmer om och var man ska få bryta uran i Sverige? EU som är en "corporatocracy", är till för storföretagen och mäktiga finansintressen. Varför envisas man med att så dogmatiskt klamra sig fast vid kärnkraften? Är det för att den kräver stora anläggningar som kontrolleras av storfinansen så att energimarknaden inte blir småskalig, utspridd och uppdelad på många små aktörer?

Det är svårt att hitta någon annan förklaring till att man envisas med att vara radioaktivt-avfall-kramare än att det är i den styrande finansoligarkins kortsiktiga intresse, förutom de förklaringar Ett hjärta rött fört fram i ett par inlägg - Panik i Schlingmanns PR-verkstad - och - Kortsiktigt glädjerus som förblindar, att det handlar om sluga knep för att lura väljarna ännu en gång. Som vanligt träffsäkra och välgjorda inlägg från den bloggen.


Birger Schlaug har också en bra redogörelse angående sin syn på frågan.


Med tanke på alla exempel på elbilar som tagits fram och sen dragits tillbaka måste man också fråga sig om inte intressen från oljeindustrin varit framme och visat sin destruktiva kreativitet för att förhindra att alternativ släpps fram inom det området, som t.ex hybridvolvon från 1992.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards