Direktlänk till inlägg 4 juli 2009

Rafael Correa

Av Stefan Andersson - 4 juli 2009 08:41


Rafael Correa, president i Ecuador, intervjuades av Amy Goodman på Democracy Now för en vecka sen i samband med FN-konferensen om världsekonomin. (som jag tagit upp i tidigare inlägg 29 juni och 2 juli)


Han svarar på sitt modersmål (spanska?) och en röst översätter till engelska, så det blir jobbigt att lyssna på. Men intervjun finns utskriven som text på democracynow.org, där man också kan se hela intervjun (ca 30 min) i en video. Annars finns här - del 2 -  och - del 3 -

Amy Goodman började med att be honom kommentera att nästan inga regeringschefer deltog på FN-konferensen. Enligt pressuppgifter tyckte västdiplomater att konferensen bara var en plattform för attack mot kapitalismen.

Correa: Om detta är en attack mot kapitalismen så tycker jag att den är välförtjänt. Bara se vilka problem den har försatt oss i. Så jag förstår inte de som säger att dom inte är här därför att det kanske kan resultera i en attack mot kapitalismen.

Det som har skett i världen de senaste decennierna har varit rena galenskapen, och allt detta som ett resultat av kapitalismen. Om man tittar på vad som gjordes mot arbetarna i Latinamerika, de behandlades oanständigt som ett ínstrument för kapitalackumalation.

Ansträngningar gjordes för att förstöra nationalstater, eller för att minska deras betydelse, särskilt inom nyckelområden som ekonomin, på grunder som var närmare religion än vetenskap, att allt skulle lösas av marknadskrafterna.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se