Direktlänk till inlägg 6 juli 2009

Obama i Ryssland

Av Stefan Andersson - 6 juli 2009 07:56


President Obama är på besök hos sin ryske kollega Medvedev och det kommer positiva rapporter om förbättrade relationer länderna emellan.
Min reaktion är: Herregud, vad är det nu dom har på gång? Den nya modestrategin verkar vara att säga en sak och göra en annan. En eller ett par veckor innan valet i Iran var ju Obama i Kairo och talade som om en ny tid var här. Det ingick troligen i upplägget inför twitteroffensiven i samband med presidentvalet i Iran, det har ju t.ex Bildt och Reinfeldt också sagt, att det nu är svårare för Irans president att utmåla USA som den store satan.
Någon vecka innan kuppen i Honduras kom USA och Venezuela överens om att återupprätta diplomatiska förbindelser!
Det verkar som om det mest är det dom använder honom till, de med makten som döljer sig bakom draperiet, att skicka fram honom att sprida dimridåer medan andra planer sätts i verket.
Det var ju själva hans varumärke i presidentkampanjen, change, utan att närmare ange vad det skulle innebära, för att sen i praktiken fortsätta på samma sätt som vanligt.
Två av mullorna med nära anknytning till västs mäktiga väktarråd, George Soros och Zbigniew Brzezinski började ju stödja Obama flera år innan presidentvalet.

Så, har man något på gång i Georgien eller nåt nu då?

Protester i Italien i lördags mot planer på att bygga en ny stor amerikansk militärbas och mot G8-mötet som ska hållas i Italien om några dagar. commondreams.org:

Anti-G8 demonstrators clashed briefly with Italian police on Saturday in the first big protest ahead of next week’s summit of the world’s richest nations.

Several thousand people attended the demonstration, launched against expansion plans that would make the U.S base one of the biggest in Europe, and more generally against the July 8-10 G8 summit which Italy chairs.

“We are sick of the powerful governing without consulting the people,

swedishwire.com den 3 juli: Två fraktfartyg kolliderade i Öresund mellan Sverige och Danmark. Ett från Malta med 182 ton! uran ombord, och ett norskt med metanol i lasten.

Detta verkar inte heller vara en nyhet värd att nämna enligt mainstreammedia. Det kanske kunde vara besvärande för kärnkraftsindustrin förstås. (Rune Lanestrands blogg)

En sak jag undrar över är det som Stacy Herbert på maxkeiser.com kommenterar så här:

"It would be truly amazing if it were Sweden that ended up going under before UK.”

Detta med anledning av svenska riksbankens oväntade sänkning av räntan förra veckan. Man skrev att att Sverige nu hade negativ ränta, -0,25%. Bland kommentarerna fanns en (troligen svensk, R Andersson) som hade precis samma tanke som jag:

"Sweden cuts rates to NEGATIVE .25%”
This is obviously based on some kind of misunderstanding
and poor research.
Facts: Sweden cuts rates from 0.50% to 0.25% (positive)

Stacy Herberts svar:
The repo rate is .25%, the deposit rate is -.25%

Jag vet inte vad det innebär men för experten var det tydligen ganska sensationellt och det var en oväntad sänkning av räntan. Troligen är det väl Baltikum som spökar.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se