Direktlänk till inlägg 6 juli 2009

Honduras president i San Salvador

Av Stefan Andersson - 6 juli 2009 08:22


Kuppmakarna hade placerat ut hinder på landningsbanan så planet med Honduras president Zelaya ombord kunde inte landa. Minst ett par hundratusen människor hade samlats kring flygplatsen för att visa sitt stöd för Zelaya. Presidenten finns nu i San Salvador.

sr.se/ekot

… En ung kvinna dödades och minst en till sårades. Det ryktas om fler döda men de uppgifterna är inte bekräftade.

Kuppmakarna lyckades hindra Manuel Zelaya att landa. Men dagen blev också en mäktig illustration av att de, mot sin vilja, hjälpt till att föda en omfattande motståndsrörelse som svårligen kommer att låta sig slås ner.Ett uttalande av president Zelaya från uppmana.nu

Zelaya: Demonstrationsrätten, strejkrätten är universiella rättigheter. Jag är öppen mot folket men när man gör det så kallas man för populist. När en president närmar sig folket får han kritik från hela oligarkin. Det som äventyras av denna kupp är de sociala reformer som bedrivs. Fattigdomen löses inte inom den nuvarande modellen. Det är medborgarnas deltagande som äventyras. De mest reaktionära oligarkierna håller på att omgrupperas. Det händer även i USA där Obama försöker göra reformer men möter oerhört motstånd. Världens mest extrema högerkrafter håller på att enas. Det enda vi höll på att göra var att ge mer makt åt medborgarna, och det gjorde att jag fick en statskupp.
Detta handlar inte bara om ett litet land långt borta. De krafter, det mäktiga väktarråd, som har främst England, USA och Israel och övriga västländer inte minst vårt land (och våra mainstreammedia), i sin hand är oroade över utvecklingen i Sydamerika. Fria självständiga länder som ser till folkens bästa är av någon anledning något dessa obskyra element med sin förvridna verklighetsbild inte tål. Varför kan man inte bara lämna små länder som vill prova nya vägar i fred? Kanske för att dessa skulle kunna bli inspirerande exempel för andra som också skulle vilja bli fria och självständiga. Eller för att vinsterna från naturresurser och produktion skulle fördelas på ett mer jämlikt sätt? Eller för att själva motorn i den onda maskin som ger ett fåtal en sådan enorm makt, det privatkontrollerade banksystemet med dess fractional reserve banking, kräver en ständigt expanderande marknad för att inte kollapsa?
Vi måste sluta stirra på den hypnotiserande höger-vänsterpendeln och inse att mäktiga penningayatollor döljer sig bakom kulisserna och drar i trådarna till de marionetter som ska föreställa de västerländska folkens representanter.

Eva Golingers blogg 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se