Direktlänk till inlägg 11 juli 2009

Lär av naturen

Av Stefan Andersson - 11 juli 2009 17:45


Det är nog dags att börja fundera över hur vi vill ha det egentligen. Det system vi föddes in i och som vi har blivit indoktrinerade att tro att det inte finns något alternativ till är döende och hålls vid liv med hjälp av intensivvård. Tänk vad skönt att få ta av den tankemässiga tvångströjan och få lov att tänka fritt! Det är dags att vakna upp ur hypnosen. Man får bara hoppas att det finns någon värld kvar att bygga på när den gamla maktstrukturen rasat. Jag har dock svårt att tro att särskilt många människor är illvilliga och vill ont. Det är väl snarare så att man finner sig sitta fast i ett system som man inte kan göra något åt, det är inbyggt att man straffas om man försöker ändra på den självgående maskinen. Så det finns kanske massor av människor på olika nivåer i maktstrukturen som sätter sitt enda hopp till oss vanliga människor! Att tillräckligt många ska bli varse och inse vilken ond lögn som håller den gängse världsbilden samman så att den faller ihop av sin egen tyngd!

 

En insiktsfull text av Johan Sandwall:


Lär av naturen, pengar som katalysator

Det finns mycket att lära av naturen. Den har funnits i – och fungerat i – 5 miljarder år. Solen lyser med sin energirika kortvågiga strålning. När den träffar det 30 centimeter tjocka matjordstäcket så sker det något fantastiskt! Med hjälp av fotosyntesen skapas – med en fantastisk precision – all den grönmassa som resten av jorden är helt beroende av. För att förstå det fantastiska behöver man bara betänka hur små atomerna är som naturen jobbar med. Lägger man alla atomkärnor intill varandra så upptar hela jordklotet en volym som en fotboll!
Verkningsgraden är 50 %. Det innebär att hälften av alla försök att foga samman atomerna till grönmassa lyckas. Människa då? Hennes verkningsgrad är 1/10 upphöjt i 10 när hon försöker producera i sina industriella processer. Alltså 1 träff på 10 miljarder missar! Den enda rimliga slutsatsen blir att människan inte kan producera i betydelsen bygga upp. Människa är och förblir en konsument medan naturen är producenten.

I naturen har vi solen som katalysator matjorden med vatten och sina näringsämnen som material samt växterna med sina olika kompetenser. En del utvecklas ju till granar medan andra blir potatisar etc.

Människa då? Jo hon har också olika kompetenser, vi har material och framför allt oändligt stora otillfredsställda behov här på jorden. Varför har vi då så mycket arbetslöshet?
Katalysatorn i det ekonomiska system som människan skapat kallas pengar. Det saknas pengar helt enkelt!!??

Min slutsats blir att naturens ekonomi som lyder under naturlagarna fungerar perfekt. Ingen arbetslöshet där inte. Människan med sin ekonomi som skapats av vissa människor med tvivelaktiga avsikter däremot har enorma problem.

Pengar kan inte och får inte vara problemet! De problem som skapats av den privata finansoligarkin som nu är på väg att störta hela jorden med dess befolkningar ned i avgrunden är:

-privata bankirer har fått ensamrätt(?) av våra politiker att skapa pengar ur luften
-fractional reserv banking är lagligt tillåten av våra politiker. D.v.s det krävs bara en begränsad kapitaltäckning när bankirerna skapar sina pengar.
- EU förbjuder staten att låna i sin egen riksbank. Inga politiker reagerar.
- räntan som gör att priset i varje led vid tillverkning och försäljning av en produkt gör att kostnaden för slutkonsumenten blir orimligt hög. Vidare kräver räntan att mer och mer pengar måste skapas i ett enda pyramidspel, vilket nu nått vägs ände.
- pengarna har inte längre någon värdebas. Värdebasen utgörs bara av någon form av förtroende, eller ett låtsat förtroende.
- naturen har tre faser: produktion, konsumtion och nedbrytning i ett sant kretslopp. Människans ekonomi saknar den tredje nedbrytningsfasen, på ett naturligt sätt. Nedbrytningen tvingas ske i form av konkurser och krig.

Nämnas kan som exempel: 47 av Amerikas stater har ingen budget från den 1 juli (underskott 121 miljarder dollar.) Politiker och media tiger.  Enorma problem i t.e.x Lettland, Ukraina, Polen, Ungern etc med grymma nedskärningar i den allmänna välfärden.. Politiker och media tiger. Hårda nedskärningar även i svenska kommuner med 100-tals miljoner kronor medan  riksbanken garanterar de privata affärsbankerna krediter om 1500 miljarder kronor. Politiker och media tiger.


PENNINGREFORM NU !
 min nya blogg  stan.myhood.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Andersson - 23 augusti 2009 07:35

Krångel igen, kommer inte åt min nya blogg - fritenk.wordpress.com - trodde att wordpress var pålitligt. Det senaste inlägget var det här:Översättning från en amerikansk blogg - swineavianfluthestorysofar.blogspot.com. Jag vet inte vad NHS är.  "Jag...

Av Stefan Andersson - 22 augusti 2009 08:02

Det pågår en konferens i Washington med planering inför influensan. Man planerar för massdöd, masstransporter (till vad? fångläger?) mm. Man har tydligen bestämt sig för att ställa till med kaos. Även om man har olika planer för olika länder så finns...

FN

Av Stefan Andersson - 15 juli 2009 17:25

Om det finns någon som hänger med i mitt hoppande mellan olika bloggställen så har jag idag startat ännu en ny sida! - fritenk.wordpress.com -      stan.myhood.se är alltför opålitlig, jag blir återigen stoppad från att komma dit med Firefox, med IE...

Av Stefan Andersson - 14 juli 2009 09:37

 Ligger det något i detta så är det ju oerhört alarmerande!   birdflu666.wordpress.com The "swine flu” or novel H1n1 virus is an artificial virus just like the "bird flu”. Both these viruses were developed with the assistance of WHO. A...

Av Stefan Andersson - 13 juli 2009 07:28

Gjorde för några dagar sen ett inlägg om den modiga österrikiske journalisten Jane Burgermeister som stämt bl.a. WHO för att planera massmord med svininfluensa-vaccineringen. Detta kanske är en bagatell, en oviktighet bland andra händelser! Ingen ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se