Senaste inläggen

Av Stefan Andersson - 26 april 2009 13:08


Maria-Pia Boëthius på etc.se:

Det är så vackert att man får lust att be naturen om ursäkt för vad människor ställt till med på också deras planet. De bara växer och sprider skönhet och glädje medan vi, inte alla, envisas med våld och girighet.

...fegheten i svenska mainstreammedier är helt otrolig!

...de som varnade gavs inget utrymme i media. Istället försöker medierna få oss att tro att denna ekonomiska härdsmälta var helt oförutsägbar. När det i själva verket handlar om att medierna tystade alla motsägande röster. Att medierna var girighetsbaronernas själva instrument. Och idag är det de som åstadkom krisen, som fortfarande ges utrymme i medierna för att tala om för oss hur den ska lösas! De som hela tiden varnade tillfrågas inte ens nu.


...att planeten är en gåva till oss och att vi lever i möjligheternas tid; att det vi kallar kris och katastrof istället kan leda till en global tillnyktring och en återgång till ett barmhärtigare och vänligare sätt att leva. Och jag tror att det kommer att bli så, efter de sju sorger och åtta bedrövelser, som ligger framför oss. Människor är mycket bättre än sitt rykte, det är min erfarenhet och när vi återupprättar pakten med naturen och avsätter girighetsbaronerna, vilket pågår just nu, kommer världen att ta en annan vändning. Men det kommer inte att gå utan kamp, mod och civilkurage.
Ingen ”annan” kommer att fixa det åt oss, vi måste alla ta vår del av ansvaret. TACK, Maria-Pia för en inspirerande artikel! Det finns många som menar att finanskraschen inte bara orsakades av giriga pengaflyttare, utan att den skapades medvetet av mäktiga intressen högt uppe i de kejserliga finansiella palatsen! Motiv?  ja, de kan ju verka svårt att föreställa sig, men dessa makthavare lever nog i en helt annan värld och tänker på ett helt annat sätt än 99,9% av befolkningen. Men att hålla vanligt folk på plats, de som knegar på och uträttar något konstruktivt, och ta ett starkare grepp om makten för egen del kanske. Har tagit upp detta på min nya blogg som nu, återigen, är nere av någon anledning! Flyttar därför tillbaka hit igen så får jag se hur jag gör framöver.

Inspirerad av Maria-Pia  gjorde jag en video. Den underbara musiken är Kobresia av Biosphere. Citaten kommer från en annan inspiratör, Charles Eisenstein. Kan verkligen rekommendera denna artikel av honom - Money and the Crisis of Civilization - han förklarar bakgrunden till kraschen och menar att vi står på tröskeln till en ny tid. Nu får vi ta ansvaret själva och skapa den mänskliga värld vi vill ha, och inte låta oss fösas som boskap av de som ständigt ältar att vi måste än det ena och än det andra för att det ekonomiska systemet kräver det! Är människan till för ekonomin, eller är ekonomin till för människan?

ANNONS
Av Stefan Andersson - 24 april 2009 22:50


Hellre social oro, lidande och upplopp än att man rör nomenklaturans privilegier (privata bankintressens kontroll över penningutgivningen)! Eller ingår skapandet av misär i planerna så att de bakom scenen kan presentera en totalitär central makt som en lösning?


telegraph.co.uk

Germany's slump risks 'explosive' mood as second banking crisis looms

Richard C Cook 23 april

The International Monetary Fund is announcing, "The current global recession is likely to be unusually long and severe, and the recovery sluggish." (BBC News, "IMF Sees Long and Severe Slowdown," April 16, 2009.) In reality, as the IMF knows, it would be possible to put every nation in the world on the road to recovery by allowing them to prime the economic pump through sovereign control of their own monetary systems, with freedom to utilize their own natural resources.
 
 
Richard Werner från en intervju som finns HÄR:
  "centralbanks have enough power to solve the crisis in one morning"

  "the best would be to issue government money, and thereby there would be no debt creation"

Utdrag ur Richard Werners bok  Mammons furstar - som kan beställas HÄR

del 2 av intervjunANNONS
Av Stefan Andersson - 23 april 2009 23:10


En kommentar från artikeln - THE TOWER OF BASEL: DO WE REALLY WANT THE BANK FOR INTERNATIONAL SETTLEMENTS ISSUING OUR GLOBAL CURRENCY? - från webofdebt.wordpress.com
(congregate = samlas, malefactor = brottsling, panacea = lösning)

"It’s the same con game the financiers have been playing since "finance" entered into the lexicon. They control the money, they screw up, or intentionally create a crisis, and then they come to the rescue with a new scheme that coincidentally endows them with greater control. In the name of financial stability, in the name of business confidence, in the name of a sound currency.
 
 If you speak of "them", you are accused of being a conspiracy nut.. "Wall Street" might be more acceptable, since they congregate there and in other casinos around the globe. They constitute a class of people, the financial class.
 
 Since all they do is play with money and engage in "financial innovation", they argue that they are the financial authority. The most powerful and influential among them do conspire to keep the financial power in the hands of the financial class. Top financiers are conspirators and the lesser players follow their lead.. The top dogs gather in Basel.
 
 The Federal Reserve was sold to the Congress in the name of financial stability, a sound currency, and business confidence following the bad performance of the national banking system, controlled by these malefactors posing as financial authorities.
 
 Now, even greater control and concentration of financial power in private hands is being sold as a panacea."
 
 
 

Av Stefan Andersson - 22 april 2009 23:24


En lektion i grunderna till det ekonomiska system som nu är döende och som vi måste ersätta med ett friskt, sunt som hjälper oss till en framtid med välstånd för alla! 1 tim 23 min 
från dandelionsalad eller www.gigisup.net eller video.google.comAv Stefan Andersson - 8 april 2009 08:25


 Jag gör numera mina inlägg HÄR BORTA -


Både Michael Hudson och John Perkins befinner sig på Island och har blivit intervjuade i isländsk TV. Det är verkligen uppfriskande som en ishavsvind att höra Hudson råda islänningarna be IMF ta sitt pick och pack och dra och låta dem vara i fred...Av Stefan Andersson - 8 april 2009 08:23


En artikel i guardian.co.uk ger en träffsäker beskrivning av vad som fattades på G20-mötet. Det finns väl inga svenska medier som kommer längre än till Joseph Stiglitz i sin analys. Han är värd all beundran, men man får inget riktigt fäste om man inte kommer till roten till det onda......


Av Stefan Andersson - 6 april 2009 23:01


Som tur är har vi tack vare nätet möjlighet att lyssna på såna som Michael Hudson, en som vågar ifrågasätta den nyliberala ordningen....

 Av Stefan Andersson - 6 april 2009 07:03


Jag tycker att det är skrämmande hur svensk public service går i maktens ledband. Har det alltid varit så här illa, bara det att jag inte lagt märke till det så tydligt tidigare eller har man skrämts upp extra nu när det finansiella systemet är i gungning? Detta system är ju det vi människor och alla andra levande varelser finns till för att tjäna. Hellre får jorden gå under än att vi ens får tala om att ändra på det!....

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se