Senaste inläggen

Av Stefan Andersson - 24 mars 2009 11:04


Det gynnar mest de som har den verkliga makten att vi håller på att dela upp oss och förbruka vår energi i en ofruktbar träta. Topparna inom båda de s.k lägren, blocken har helt svalt propagandan att det nuvarande ekonomiska systemet är det samma som "verkligheten", att allt handlar om att anpassa sig efter det och att det inte finns något alternativ.
Låt oss i stället koncentrera oss på var roten till problemen finns. Trots att mainstreammedia aldrig tar upp det (ännu så länge) så finns det gott om människor som har intressanta lösningar.

Richard C Cook globalresearch.ca:

But economists, politicians, and others who say there is no immediate solution lie. They just don’t want to tell us what the solution is.

It’s to get rid of the debt-based monetary system altogether and return to one controlled by our representative government where a substantial amount of money is spent directly without borrowing or taxation.

There is a good chance that the American Monetary Act will be introduced during the current session of Congress. It should be supported by anyone who cares about the future of our nation more than bankers’ profits.

På svenska, en artikel som publicerades i Sydsvenskan för några månader sen finns som pdf-fil på ekonomiskreform.se och kan läsas direkt HÄR.

Det grundläggande felet är att vi skapar pengar och finansiella värden genom skuldsättning!

När man förstår grundproblemet blir lösningen självklar och enkel. Ta bort bankernas möjlighet att skapa pengar genom skuldsättning och ge ensamrätten för penningskapandet till Riksbanken.
ANNONS
Av Stefan Andersson - 22 mars 2009 19:33Det är samma makt som styr de flesta länder. De som försöker behålla sin integritet och värdighet, som Venezuela och Iran, blir kallade "fiender till den rådande världsordningen". Man försöker desperat provocera fram en konflikt med Iran för att på något sätt lyckas hitta en förevändning att anfalla landet. Den egentliga anledningen är troligen att Iran har ett eget oberoende banksystem som kunde bli ett exempel andra tar efter. Vilket kan upplevas som hotfullt för den som är van att bada i de gratisluncher  världens folk levererar.

T.ex det här med FRA-lagen, den var inget unikt för Sverige, jag tycker mig ha hört att i alla fall England och Finland råkade samtidigt komma på idén att avlyssna "diffusa utländska fenomen". Troligen är det väl fler länder som infört en liknande lag.

Och nu! George Bush fick tillåtelse att resa till Kanada och hålla tal där medan George Galloway nekades inresetillstånd. Galloway har modet att kritisera den onda makten för dess illdåd.

Jag tror, att denna makt har sin rot, kärna i de stora bankkartellerna vars ägare nog har den mest direkta kontrollen över USA, England och Israel.


Mer om George Galloway - dandelionsalad - globalresearch.ca - georgegalloway.com
Ett 1 tim långt föredrag med Galloway.


ANNONS
Av Stefan Andersson - 20 mars 2009 23:29


Vi borde flytta Sveriges nationaldag till den dag i mitten av september då folkomröstningen om EMU-medlemskap hölls 2003!

 ....... mer här


Av Stefan Andersson - 20 mars 2009 11:38


Det är inte den första april idag, jag har kollat ....  mer här


Av Stefan Andersson - 19 mars 2009 15:32Jag tror att det finns en uppgivenhet hos många angående EU, att det inte går att göra något åt. Politikerna kör ändå över folket på det mest vulgära sätt. Men de flesta beslut som rör vårt land tas nu av EU. I vems intresse? Det finns en chans att skjuta ett stort hål i skrovet på det bygge som tvingas på folken uppifrån. Genom att rösta på Libertas i EU-parlamentsvalet i juni finns det en chans att rösta emot Lissabonfördraget!

Vem skulle inte vara för det här? Från Libertas.eu
Libertas vill ha demokrati. Inte en enda EU-lag bör godkännas utan en omröstning i Europaparlamentet. Lagar måste godkännas, antingen av nationella parlament och/eller Europaparlamentet. Lagar skapade av ovalda tjänstemän som inte kan hållas till ansvar i val hör inte hemma i vår demokrati.

Libertas vill att makthavare ska kunna ställas till ansvar för sina beslut. Alla personer som har makt att bestämma över lagstiftning måste kunna hållas ansvariga i val. Det är medborgarna som ska avgöra om förtroendevaldas agerande och beslut gör att de förtjänar omval.

Libertas vill ha öppenhet. Allt lagstiftningsarbete måste ske offentligt om det inte finns goda skäl för att dokument ska vara konfidentiella.

Libertas vill ha ett starkt fördrag. Lissabonfördraget skulle minska möjligheten att i val hålla de som styr Europa ansvariga inför medborgarna. Europa behöver ett starkt fördrag. Ett fördrag som är tydligt och som fått stöd av Europas medborgare. Ett kort och läsbart grundfördrag som inte är längre än 25 sidor. Ett fördrag som medborgarna kan läsa, förstå och som de får ta ställning till i folkomröstningar.

 
Fem skäl till varför Lissabonfördraget är dåligt för Europa:1. Det ger makthavarna rätt att själva förändra fördraget. Givet att det finns en majoritet kan det Europeiska rådet förändra hur EU ska arbeta och fungera utan att behöva anta ytterligare fördrag (eller hålla en omröstning på Irland).

2. En President av Europa skapas. Presidenten skulle representera dig i världen, men skulle inte vara vald av dig. Presidentens exakta befogenheter är okända – de har ännu inte beslutats.

3. De nationella parlamenten undermineras. Om riksdagen anser att ett förslag faller utanför ramen för de beslut som EU ska fatta kan den ovalda Kommissionen ändå besluta att behålla, förändra eller förkasta förslaget.

4. EUs lagstiftning kommer att ha företräde över medlemsstaters lagstiftning om det finns en skillnad mellan dem.

5. Du kommer att få ett EU-medborgarskap. Du kommer ha skyldighet att lyda Europeisk lagstiftning och vara lojal mot dess institutioner. Parlamentsledamöter kommer inte längre representera ”folk från medlemsstaterna” utan ”medborgarna från Unionen”.  min nya blogg
 

Av Stefan Andersson - 18 mars 2009 22:59


I never thought I´d see the day  - Sade..... Helt underbart!Av Stefan Andersson - 17 mars 2009 16:01James Robertson är en engelsman som har mångårig erfarenhet av och djupa kunskaper om det ekonomiska systemet. Han förespråkar en rejäl förändring av systemet. Från jamesrobertson.com:


"Kognitiv dissonans" är ett sätt att beskriva det hot mot vårt mentala hälsa som kan uppstå när vi ställs inför att agera utifrån två motsägelsefulla trossatser. Många kommer att uppleva detta under innevarande år, eftersom vi i ökande utsträckning tvingas att handla på sätt som helt klart är motsägelsefulla - t.ex det akuta behovet att minska utsläppen av koldioxid för att bromsa den globala uppvärmningen, och samtidigt försöka få fart på ekonomin genom att låna och spendera mer pengar på ett sätt som ökar utsläppen.


Ett inlägg till från England om samma sak. Det ska tydligen hållas två viktiga möten denna vecka, ett i Köpenhamn om klimathotet och ett i England som förberedelse för G20-mötet om några veckor. Från Gaian Economics:


"De bägge mötena har olika deltagare och olika agendor eftersom världens ledare ser miljökrisen och finanskrisen som två olika frågor. Men det är dom inte. Vi är ställda inför en ekonomisk kris som kan sammanfattas med att vi "lever över våra tillgångar". Vad gäller finansvärlden, så har detta att vi lever över våra tillgångar resulterat i en enormt uppblåst skuldbubbla vars explosion har förstört världsekonomin. Vad gäller miljön, har samma expansionistiska logik resulterat i en överexploatering av planetens resurser och atmosfär."


Genom att ändra penningsystem kan båda problemen lösas!
Detta hur pengar skapas är en totalt förbisedd fråga som ligger till grund för massor av problem. Det är inte staten som har kontroll över penningskapandet som de flesta nog tror. Utan de privata intressen som finns bakom bankväsendena. Att det har kunnat bli så här beror på att så få känner till hur det är och ännu färre inser vad det innebär. Pengar skapas som skuld när någon tar ett lån. Eftersom ränta ska betalas på detta så saknas det alltid pengar, och nya lån måste hela tiden tas för att dölja det ohållbara i systemet. Därav det eviga ältandet om tillväxt!
Mer om detta  James Robertson för ett år sen:


"What we do know is that, once again, governments’ failure to control the greed of bankers is creating financial disaster for many innocent people; and that, once again, officialdom has failed to ask the basic questions about why this has happened, and to give answers in words that normal citizens can understand.
At the heart of the matter is the fact that commercial banks are allowed to create almost all the money we use. They create it out of thin air and put it into circulation in the form of profit-making loans. They credit those to their customers’ accounts by a simple accounting procedure, and their customers spend the money into circulation."


Av Stefan Andersson - 15 mars 2009 20:53Det är Z-DAY idag. Zeitgeist-videor ska visas över hela världen!
Jag har inte tittat mycket på deras filmer, främst för att de är så långa tror jag. Men när jag nu har läst en text som kanske kan kallas en programförklaring på hemsidan så inser jag att jag måste titta närmare på filmerna.
Från thezeitgeistmovement.com:


The reality is that we live in a society that produces Scarcity. The consequence of this scarcity is that human beings must behave in self preserving ways, even if it means they have to cheat and steal in order to get what they want.

The elite power systems are little affected in the long run by traditional protest and political movements. We must move beyond these "establishment rebellions" and work with a tool much more powerful:
We will stop supporting the system, while constantly advocating knowledge, peace, unity and compassion. We cannot "fight the system". Hate, anger and the "war" mentality are failed means for change, for they perpetuate the same tools the corrupt, established power systems use to maintain control to begin with.


Mycket bra! Icke-våld i Gandhis anda, men framför allt icke-samarbete.


Videon nedan (ca 10 min) är del 2 av 13 av en som kallas Zeitgeist Addendum, och handlar om hur pengar skapas.
Med tanke på uppståndelsen nyligen kring hur topparna i SE-banken tyckte att de på ett finurligt sätt blåst alla som inte riktigt insåg det rättmätiga i att vräka ut pengar över höjdarna i rådande krisläge, kan man undra hur reaktionen skulle bli om fler blev medvetna om hur banker fungerar i helt normala fall. Att man betalar ränta på pengar man lånar är något vi är tillvanda vid. Men om vi visste att pengarna vi lånar egentligen inte finns, innan vi gick in genom dörrarna till banken så fanns inte pengarna, utan de skapas samtidigt som lånet skrivs ut! Den som håller på att gneta år ut och år in för att få ihop till räntan kanske skulle tycka att det är en lite för bra deal för banken.Men inte nog med att det är Z-day, det är även premiär för The Obama Deception! En film av Alex Jones.
Jag har inte sett den heller men med tanke på titeln och vem som har gjort den så handlar den säkert om att den nya presidenten inte har särskilt mycket att säga till om utan att det är de vanliga makthavarna bakom kulisserna som styr. Filmen (1tim 52 min) finns hos denosynligapatienten.


Zeitgeist Addendum     Del 1 - del 3


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ StAn med Blogkeen
Följ StAn med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se